משה היקר,
אנחנו מבקשים לברך אותך בשם כל הרדיולוגים בישראל על תקופת שירות ארוכה כיו"ר האיגוד הרדיולוגי הישראלי, תקופה של 11 שנים רצופות בתפקיד.
אתה כיהנת בתפקיד זה, משנת 2000 ועד שנת 2011.
כבר הכנס הראשון תחת שרביטך התקיים באילת, ונמשך 3 ימים, חידוש מהותי לא רק במקום, אלא גם במתכונת, שגרר אחריו עם שנים שינוי ושיפורים מתמידים באיכות המאמרים המוצגים, מה שדחף ללא ספק את המחקר הרדיולוגי בארץ קדימה לרמה וסטנדרטים בינלאומיים. הכנס הראשון באילת התקיים ב- 2000 כאשר האינתיפאדה נושפת בעורפנו, ועם זאת – הכנס היה הצלחה אדירה ומגבשת לכל החברים.
שנה לאחר מכן הצלחת לרתום קבוצה של רופאים מצרפת שהקימו יחד את AFIIM : הקשר שיצרת עם אחינו בצרפת התחיל באש נמוכה, אבל עם השנים תפס תאוצה לממדים ואיכויות יוצאים מן הכלל, שיתוף פעולה שכיום נראה טבעי וברור מאליו – כולל השתתפות רבים מחברי AFIIM כל שנה בכנס הרדיולוגי הישראלי שלנו, תמיכה כספית מתמשכת, תמיכה מקצועית המתבטאת בהזמנת והכשרת קבוצות של מתמחים ישראלים בחו"ל, ועוד.
בעקבות קשר זה נוצר קשר אף עם האיגוד הצרפתי לרדיולוגיה , ודרך זה נוצרו קשרים חדשים וחשובים עם האיגוד הרדיולוגי אירופאי ה- ECR .
בשנת 2006 יצרת את הקשר עם מדינות תורכיה ויוון והוקם יחדיו הסימפוזיון הבינלאומי של המזרח תיכון.
בשנת 2008 התחזק הקשר עם ECR ונציגיו , ישראל הוזמנה להציג את הרדיולוגיה הישראלית כאורחת כבוד בכנס ה-ECR השנתי, ונציגי ה-ECR אף נכחו בכינוס באילת.
למי שלא יודע, בכנס ה-ECR הקרוב ב- 2012, פרופ. גרייף יקבל פרס כבוד של האיגוד הרדיולוגי האירופאי – פרס שמעטים זוכים לו בעולם.
מעבר לפתיחת דלתות לאירופה, יצרת גם קשרים חמים והדוקים עם איגוד הרדיולוגיה האמריקאי RSNA וגולת הכותרת הייתה בכנס בשנת 2010 שבו נשיאת האיגוד הייתה אורחת הכבוד.
אין ספק שהרבה מהפרויקטים שהתחלת בהם, במיוחד בממד הבינלאומי יתנו את פירותיהם בקידום הרמה הקלינית והאקדמית של הרדיולוגיה בישראל עוד שנים רבות קדימה.
ועוד סוד קטן שלא רבים פה בקהל יודעים : פרופ' גרייף הינו צייר בחסד, ואת ההזמנות והתוכניות לכנסים השנתיים שלנו ב-10 השנים האחרונות הוא אייר.
אני מבקש להעיק לך בשם כולנו את המגן הזה…
בשם כל הרדיולוגים בישראל, אנחנו מבקשים בזאת להגיד לך תודה, ומאחלים לך שנים רבות נוספות של בריאות, ועשיה מקצועית פוריה.
אלי קונן אריק בלשר